Meld je aan: “Online vragenuur: goede zorg regelen via telebegeleiding doe je zo”

Vragenuur

Telemonitoring/telebegeleiding begint in de zorg gemeengoed te worden. In de praktijk lopen zorgverleners en bijvoorbeeld projectleiders wel tegen vraagstukken aan. Hoe bied je goede, veilige zorg via telebegeleiding? Waar moet je dan op letten? Denk bijvoorbeeld aan vragen rondom meetapparatuur, verantwoordelijkheidsverdeling en het goed meenemen van patiënten in keuzes.

Het toetsingskader telemonitoring volwassenen thuis van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) schetst de kaders uit wet- en regelgeving. De Vliegwielcoalitie lanceerde in februari 2022 de handreiking juridische uitdagingen bij telebegeleiding. Deze publicatie geeft duidelijke en praktische adviezen.

Online vragenuur

De IGJ organiseert samen met de Vliegwielcoalitie een online vragenuur op donderdag 12 mei van 16:00 tot 17:00. Tijdens dit vragenuur vertelt de inspectie waar ze naar kijkt in haar toezicht en deelt een vertegenwoordiger van een ziekenhuis een aansprekend praktijkvoorbeeld. Daarna is er vooral veel ruimte voor interactie en vragen aan de sprekers. Vragen stellen kan via de chat.

Programma

  • Welkom en introductie sprekers
  • Hoe kijkt de inspectie naar telemonitoring? (Jaco van Duivenboden, senior inspecteur, IGJ)
  • Praktijkvoorbeeld verantwoordelijkheden t.a.v. thuismeten (Monique Kappert, directeur zorg/kwartiermaker MSP, Franciscus Gasthuis & Vlietland)
  • Tijd voor vragen
  • Afsluiting

Meld je aan!

Deelnemen aan dit online vragenuur? Aanmelden kan tot en met 10 mei via dit online formulier.