Terugblik Wegwijsuurtje financiering en contractinnovatie

Telebegeleiding is niet meer weg te denken uit zorgpaden en ook de coronapandemie heeft onderstreept hoe belangrijk zorg op afstand is. Al veel ziekenhuizen bieden telebegeleiding aan. Financiering van telebegeleiding wordt vaak gezien als een belemmering en kan opschaling in de weg zitten. Hoe voorkomen we deze belemmeringen? En welke mogelijkheden zijn er voor financiering op de korte en lange termijn?

Om die vragen beantwoord te krijgen, organiseerden we samen met een aantal coalitiepartners het ‘Wegwijsuurtje financiering & contractinnovatie’. Tijdens dit wegwijsuurtje presenteerden wij in sneltreinvaart belangrijke inzichten, tips en tools die kunnen helpen om financieringsbelemmeringen te beslechten. 

Programma

  • Welkom en introductie sprekers
  • Stappenplan contractering, door VitaValley
  • Model Businesscase, door NVZ
  • Factsheet JZOJP financieringsmogelijkheden, door NVZ
  • Facultatieve prestatie en Wegwijzer bekostiging digitale zorg, door NZa
  • Tijd voor vragen
  • Afsluiting

Wegwijsuurtje gemist? 

Het Wegwijsuurtje vond plaats op 4 november. Deze online bijeenkomst is opgenomen en de gebruikte presentatie en gepresenteerde tools zijn voor iedereen beschikbaar.

Klik hier om de presentatie te downloaden 
Klik hier om de opname van het Wegwijsuurtje te bekijken

Gepresenteerde tools:

Stappenplan contractering, van VitaValley , NeLL en Vliegwiel
Model Businesscase, van NVZ 
Factsheet JZOJP financieringsmogelijkheden, van NVZ en FMS
Facultatieve prestatie en Wegwijzer bekostiging digitale zorg, van NZa

Het Vliegwiel, VitaValley, NVZ, NZa en NeLL bundelen de krachten
U begrijpt als geen ander dat andere financieringsvormen nodig zijn voor de juiste zorg op de juiste plek. En dat het zonder handvatten (zoals goede voorbeelden, nieuwe initiatieven et cetera) lastig is om van elkaar te leren en nieuwe contractvormen toe te passen. Daarom organiseren de Vliegwiel coalitie van Patiëntenfederatie Nederland, de coalitie Vitaal Thuis van VitaValley, de NVZ, de NZa en het National eHealth Living Lab (NeLL) gezamenlijk dit wegwijsuurtje. Hierin komt alles wat er aan wegwijzers en stappenplannen voorhanden is aan bod en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.