Ben jij als zorgverlener of projectleider bezig met implementatie van telebegeleiding? Werk je bij een leverancier van telebegeleiding? Werk je bij een patiëntenorganisatie of maak je als cliënt of patiënt gebruik van telebegeleiding? En vind jij het leuk om mee te denken over hoe telebegeleiding goed in het (zorg)proces of de patiëntreis aangeboden wordt? Word dan lid van onze Werkgroep procesinnovatie telebegeleiding!

Wijkverpleging & ziekenhuizen

Behalve zorgverleners en projectleiders uit ziekenhuizen, roepen wij ook heel specifiek wijkverpleegkundigen, projectleiders digitale innovatie in de wijkverpleging en cliënten en mantelzorgers uit om zich aan te melden.

Waarom deze werkgroep?

In de zomer van 2020 heeft de toenmalige Werkgroep procesinnovatie de toolkit Slim Organiseren ontwikkeld, met daarin de drie procesplaten met toenemende complexiteit:

  • Telebegeleiding georganiseerd vanuit het ziekenhuis
  • Telebegeleiding in netwerkzorg
  • Telebegeleiding op initiatief van patiënt

Deze procesplaten zijn een mooie basis gebleken. Ze laten overzichtelijk zien hoe je telebegeleiding slim en op een patiëntvriendelijke manier kunt organiseren. Inmiddels bieden veel ziekenhuizen telebegeleiding aan. Maar daar mag het niet stoppen. Uiteindelijk streven we naar opschaling, netwerkzorg via regionale samenwerking en patiënten de mogelijkheid bieden tot eigen initiatief. We kunnen de uitdagingen in de zorg aan, als we telebegeleiding breed uitrollen in het kader van netwerkzorg, en maximaal gebruikmaken van de kansen die de techniek ons biedt. Pas dan leveren we efficiënte zorg die bijdraagt aan de levenskwaliteit van patiënten en het werkplezier van zorgprofessionals.

Aanscherping & verdieping

Om nog meer mensen gebruik te laten maken van de voordelen van telebegeleiding, vragen de procesplaten om aanscherping en verdieping. Dat doen we in drie werksessies. Hierbij zoomen we extra in op de rol van wijkverpleging en huisarts bij procesplaat 2 (netwerkzorg), en verschillende vormen en definities van telebegeleiding bij procesplaat 3 (initiatief bij patiënt).

Wat betekent lid worden van de werkgroep?

  • Deelnemen aan 3 werksessies van 2 uur.
  • We plannen de werksessies in overleg in, in de periode van oktober 2022 tot en met februari 2023.
  • Afhankelijk van de voorkeur van de werkgroepleden, vinden de bijeenkomsten fysiek plaats in Utrecht of online.
  • Het reviewen van tussentijdse producten.
  • Het verspreiden van de resultaten binnen het eigen netwerk.
  • Wij verwachten een totale tijdsinvestering van 12 uur van de werkgroepleden over de hele periode.

Meedoen?

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen over de Werkgroep procesinnovatie telebegeleiding? Neem dan contact met ons op.