Leveranciers

Een overzicht van de leveranciers van digitale keuzehulpen.

PATIËNT+

Visie: meerwaarde voor patiënt en maatschappij
Samen Beslissen: het klinkt zo simpel, maar hoe meer behandelmogelijkheden, hoe complexer voor de patiënt. Bovendien is er vaak geen ‘enige juiste behandeling’. Een keuzehulp ondersteunt patiënt én arts bij Samen Beslissen.

De inzet van een keuzehulp om Samen te Beslissen leidt tot:

  • een beter geïnformeerde patiënt met een hogere therapietrouw, meer vertrouwen in de gemaakte keuze en minder stress en angst;
  • zinnige zorg, doordat niet behandelen of afwachten altijd ter sprake komt;
  • minder informatie tijdens het consult, waardoor de arts eerder tot de kern komt.

PATIENT+ streeft ernaar zich te onderscheiden met een pragmatische, energieke en voortvarende aanpak. Naast ontwikkelen en implementeren van keuzehulpen biedt PATIENT+ zorgverleners ondersteuning en begeleiding, o.a. bij het toepassen van de keuzehulp in de praktijk en het aanscherpen van gesprekstechnieken om samen te beslissen met de patiënt.

Product
Door een keuzehulp in te vullen, verwerft de patiënt voor consult inzicht in de diagnose, de voor- en nadelen van iedere behandeling én in zijn eigen voorkeuren. De arts ontvangt een samenvatting van de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt. Tijdens het consult bespreken arts en patiënt de resultaten van de keuzehulp. Samen beslissen zij over de beste behandeling voor de patiënt.

PATIENT+ ontwikkelt de keuzehulpen in samenwerking met wetenschappelijke en patiëntenverenigingen en maakt ze geschikt voor laaggeletterden.

Samenwerking
Per september 2019 werkt PATIËNT+samen met de volgende organisaties:

  • Zorgaanbieders Antes, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Amsterdam UMC, Bernhoven, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Dijklander Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, Haga ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuis, Radboudumc, Reinier de Graaf groep, Rivas, Tergooi, Tjongerschans, UMC Utrecht, Zuyderland.
  • Wetenschappelijke verenigingen, waaronder Hovon, NVA, NOV, NVU, NVDV, NVOG, NVR en NVVH.
  • Patiëntenverenigingen

Contactpersoon
Sophie Borm (Marktontwikkeling PATIENT+), via contact@patientplus.info
Tel.: +31 (0)30 80 09 206
www.patientplus.info

ZorgKeuzeLab

Visie: samen beslissen vanzelfsprekend maken
ZorgKeuzeLab heeft als missie om samen beslissen vanzelfsprekend te maken. Ze geloven dat het gesprek tussen patiënt en zorgverlener daarbij centraal staat. Hun keuzehulpen ondersteunen patiënt en zorgverlener bij dat gesprek. Ze worden ontwikkeld in partnership met wetenschappelijke verenigingen, onderzoekers én patiëntenverenigingen. Samen streven ze naar landelijk gebruik en gaan ervoor om altijd up-to-date te zijn. 

Omdat implementatie van keuzehulpen niet vanzelf gaat, biedt ZorgKeuzeLab volledige ontzorging bij teams die met hun keuzehulpen van samen beslissen een goede gewoonte willen maken. 

Product
Zorgprofessionals bieden de keuzehulpen standaard aan, zodat de patiënt op het juiste moment de juiste informatie krijgt en er genoeg tijd en ruimte is om samen te beslissen.

ZorgKeuzeLab ontwikkelt elke keuzehulp integer, onafhankelijk, kostendekkend en voor landelijk gebruik. Met het abonnement wordt u compleet ontzorgd en draagt u bij aan zowel een medisch inhoudelijk up-to-date keuzehulp als aan technisch onderhoud en doorontwikkeling van het product.

Kiest u voor ZorgKeuzeLab, dan ontvangt u:

  • Uitreikblokken voor in elke spreekkamer
  • Kwartaalrapportages over het gebruik door uw team
  • Support bij vragen van zorgverleners en patiënten

> Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van de keuzehulpen
> Hier vindt u meer over het implementatiepakket en abonnement

Samenwerking
> Kijk voor een actueel overzicht van ziekenhuizen waar we keuzehulpen aanbieden hier
> Kijk voor een actueel overzicht van onze ontwikkelpartners hier

Contactpersoon
Annette van den Berg – feedback- & supportcoördinator
Annette@zorgkeuzelab.nl
+31 (0)6 5055 3300
https://zorgkeuzelab.nl/